Gluténmentes császármorzsa/daramorzsa

Kiskoromban megvesztem a császármorzsáért... nagyon egyszerű finomság, de valamiért régen ritkán szerepelt az étlapunkon. Aztán egy időben rákaptunk, és ha gyorsan kellett valami édesség, vagy nem volt elegendő idő az edébkészítéshez, vészmegoldásként mindig ez jött elő. Ennek pedig örültünk.
Valamiért mostanában megint elfelejtődött (van egyáltalán ilyen szó?... van, mert nem húzta alá pirossal), így el is készítettem vacsorára.
Nagyon egyszerű a történet. Csupán egy mérőedénykére lesz szükségünk (na meg persze a hozzávalókra), amit mostanság extrán előnyben részesítek, mert kifogyóban az elem a mérlegemben és mindig felmondja a szolgálatot... éppen mérés közben. Ráférne egy csere. Mármint az elemre.
Kimérünk 2,5 dl rizsdarát, hozzáadunk 3 ek. cukrot, majd felöntjük 3,5 dl laktózmentes/növényi tejjel és várunk egy 40-50 percet, hogy a rizsdara megszívja magát.
Ha eltelt a 40-50 perc, feltörünk két tojást, a sárgájákat a darás-tejes lötyibe keverjük, a fehérjéket pedig felverjük. A már felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk a tejes löttybe, majd picit kiolajozott forró serpenyőbe öntjük, és kisütjük.
Egyszerű és nagyon finom! :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás