Gluténmentes briós

Mindig is imádtam... főleg a jó cukros részt a közepén - világ életemben nagyon egészségtudatosan étkeztem! :D
Reggelire szerintem isteni finom, főleg kakaóval, vagy tejeskávéval. Nálunk reggelire készült, kicsit korábban keltem, Bálintnak is, nekem is jutott 2-2. Jól laktunk. :)

Hozzávalók
  • 200 g Nutri Free Mix per Pane
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 3 g porélesztő
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • vaníliaaroma
  • 1,2 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 35 g olvasztott margarin
  • Kenéshez, szóráshoz
    • 1 tojás sárgája
    • 1 ek. tej
    • kristálycukor
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a meleg tejet, a tojást, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet bele a vaj, vagy margarin, tovább dolgozzuk, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, ha kell - nem elég formázható - még gyúrunk bele egy picike lisztet. A tésztagombócot 4 felé osztjuk, mindegyiket kisodorjuk és feltekerjük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Isteni finom! :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Nagyon hálás lennék ha a Briós tésztám sikerülne ! Csak azt szeretném kérdezni hogy puhának megmarad legalább két- három napig?

    VálaszTörlés
  2. Ezt szivessen megnégném videós segítséggel. Hogy kell a brióst formázni?

    VálaszTörlés