Mézes-mustáros csirkemell

Többen kérdeztétek mostanában, hogy milyen ételeket lehet gyorsan elkészíteni a hétköznapok folyamán, amik nem járnak többletköltséggel akkor sem, ha az egész család ezt eszi - vagyis ne kelljen kétfelé főzni. Nálunk általában ebédre olyan étel van, ami alapjáraton gluténmentes, szóval nem kellenek hozzá extra alapanyagok.
Ma például ezt a mézes-mustáros csirkét készítettem rizzsel, nagyon finom - annak ellenére, hogy elsőre igencsak furcsán hangzik ez a párosítás.

Hozzávalók
  • 60 dkg csirkemell filé
  • olaj
  • bors
  • 2 ek. mustár
  • 2 tk. méz
  • (ízlés szerint kevés chili, nálunk most nem került bele)
A csirkemellet megmosom és apró kockákra vágom. Kevés olajon elkezdem pirítani, majd mikor kifehéredik a hús, akkor sózom, borsozom - ha szeretnétek bele chilit, akkor az is mehet.
Mikor szépen megsült a hús, akkor ráteszem a mustárt és a mézet, és addig sütöm össze az egészet, míg a hús jó kis kérget nem kap (az benne a legfinomabb ♥) és meg nem pirul.
Ha szépen kérget kapott és színe is lett, akkor jók vagyunk.
Én rizst főztem mellé, az szintén elképesztő egyszerű. :)


Share:

0 hozzászólás