Burgonya krémleves gluténmentes levesgyönggyel

A burgonya krémleves az egyik kedvenc levesem, így tegnap, mikor olyan igazi, borongós őszre váltott az időjárás, tökéletes alkalomnak éreztem elkészíteni a szezon első krumpli krémlevesét. Bár baconchipsszel szeretjük a legjobban, volt itthon gluténmentes levesgyöngy, amit INNEN ti is könnyen be tudtok szerezni, így ezzel tálaltam. Így is nagyon finom volt. :) 
Ha még nem készítettétek el, próbáljátok ki ezt a verziót, szerintem Ti is imádni fogjátok. :) 

Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 600 g krumpli
  • 1,5 l víz
  • bors
  • fűszerek (szárított zöldségek - aki használ ételízesítőt, annak az)
  • 1 babérlevél
  • 2 ek. tejföl
A vöröshagymát felaprítottam, majd kevéske olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szintén aprított fokhagymát, majd mehetett rá a hámozott, megmosott, felkockázott krumpli. Felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fűszereket, belepottyantottam a babérlevelet, lefedtem, és hagytam, hogy a krumpli puhára főjön. Amikor megpuhult, kivettem a babérlevelet, levettem a tűzről és botmixerrel az egészet átdolgoztam. 
Hozzáadtam két evőkanál tejfölt (előtte kikevertem egy kis forró lével és úgy öntöttem bele), ízlés szerint még sóztam egy kicsit - majd visszatettem a tűzre, hogy még egyet rottyanhasson.
Eddig úgy gondoltam, hogy másnap a legfinomabb, mert addigra szépen összeérik, ez azon nyomban isteni volt.


Share:

0 hozzászólás