Gluténmentes dödölle rizslisztből

Azt már biztosan tudjátok, hogy imádom a hagymás ételeket, főleg, ha a hagyma pirítva van... a pirított, édeskés hagyma minden bánatra, bajra gyógyír! :D 

Valamelyik nap tanakodtam, hogy mit is készítsek, végül a dödölle mellett tettem le a voksom, hiszen olyan régen ettünk - úgy örülök, hogy egyáltalán eszembe jutott. Aztán még az is beugrott, hogy jó lenne egy újabb tag a "gazdaságos gluténmentes élet - avagy rizslisztes receptek" gyűjteményembe, így rizslisztes verzióban készítettem.
Nagyon lágy, könnyű lett, úgyhogy elégedett vagyok vele! :) 

Hozzávalók
  • 6 szem krumpli (hámozva kb. 850 g)
  • 220 g rizsliszt
  • 5 g útifűmaghéj
  • kacsazsír
  • 4 fej vöröshagyma
A krumplikat meghámoztam, megmostam, felkockáztam (ebben az állapotban volt kb. 850 g). Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi, megsóztam és feltettem főni.
Kb. 3-4 diónyi kacsazsírt felolvasztottam egy serpenyőben és megpirítottam benne a felaprított hagymákat.
Amikor puhára főtt a krumpli, levével együtt áttörtem, majd  hozzáöntöttem az útifűmaghéjjal elkevert rizslisztet és robotgép dagasztófejével összedolgoztam.
Zsíros kanállal kiszaggattam a "tésztát", majd kézzel rásegítettem még egy kicsit, hogy szebb formájuk legyen és meghempergettem őket a hagymás trutymóban.
Egy jénai tálat kikentem zsírral és belesorakoztattam a srácokat. 175 fokos sütőbe tettem addig, míg a hagymák teljesen meg nem pirultak.

Jóóó sok tejföllel az igazi! :) 
(Tejfehérje allergiásoknak: növényi joghurt, éppen tegnap teszteltem a Joya kókuszjoghurtját, szerintem tök jól eltalálták)




Share:

2 hozzászólás

  1. Szuper! Mentettem! Két nap múlva ez lesz! Ha jobban leszek!köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Mentettem! Két nap múlva ez lesz! Ha jobban leszek!köszi!

    VálaszTörlés