Gluténmentes cseresznyés piskóta rizslisztből

Láttátok, hogy körülbelül két hete mennyi cseresznyét szedtünk, másnap sütöttem is belőle (persze nem az egész adagból) egy piskótát.

Imádjuk a gyümölcsös piskótákat és nyáron szinte minden gyümölccsel készül nálunk. Most a cserkó volt a soros. :) 

Hozzávalók
  • 6 nagy tojás
  • 6 ek. rizsliszt (én Kenyérvarázs rizslisztet használtam)
  • 5 ek. cukor
  • olyan és annyi gyümölcs, amilyet és amennyit szeretnétek - a cseresznyés piskótába érdemes cseresznyét tenni (hahaha, de vicces vagyok megint)
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, majd a sárgáját habosítottam a cukorral. Utóbbihoz hozzáadtam a rizslisztet, alaposan eldolgoztam, majd óvatosan hozzáforgattam a felvert tojásfehérjét. (Nem, sütőport nem tettem bele.)

25x30 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd eloszlattam benne a masszát és rászórtam a megmosott, magozott cserókat.
175 fokos sütőben sütöttem - annyira nehéz mostanában megadnom, hogy mennyi ideig, a régi sütőben 20-25 percig sütöttem a piskótát, az újban 15 perc után ki kell vennem, mert sokkal "gyorsabban" süt és ha tovább sütném, kiszáradna. Úgyhogy, néha nézzetek rá a sütire (én 15 perc után picit meg is nyomkodtam a tetejét és mivel már nem süppedt be, hanem kicsit szivacsos módon visszaállt a tészta az eredeti helyére, jónak ítéltem).





Share:

4 hozzászólás

  1. Szia!Komolyan nem kell bele sütőpor?

    VálaszTörlés
  2. Mièrt kellene? Piskótába sem kell ès ez az. Ha lenne benne vaj akkor kellene. Remèlem segítettem.

    VálaszTörlés
  3. Elkészitettem és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés