Az interneten böngészve akadtam erre a receptre, és rögtön el is mentettem a kedvencek közé. Túró + gyümölcs = legjobb.
Alapvetően már a kép gyönyörű volt, olyankor sokkal nagyobb kedvvel áll neki az ember egy sütinek - én biztosan. :)
Nem volt nehéz gluténmentesíteni a receptet, a minimális lisztet rizslisztre és a kevés búzadarát rizsdarára cseréltem.
Hozzávalók
- 250 g túró
- 175 g tejföl
- 2 tojás
- 1 ek.rizsliszt
- 2 ek. rizsdara
- 1 kk. sütőpor
- 3 ek. cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
- vanília aroma
- egy biocitrom reszelt héja
- 2 marék málna (az a hatalmas adag, amit leszedtem :D )
Vajjal kikent, rizsliszttel kiszórt tortaformába öntöttem a tésztát, majd belepotyogtattam a málnaszemeket. (Szinte bármilyen gyümölccsel jó.)
175 fokos sütőben nekem kb. 25 perc alatt szépen megsült.
Isteni, habkönnyű, frissítő finomság a végeredmény. ♥
1 hozzászólás
Sajnos a Kicsilány unokám most ezt sem eheti,mert fruktóz diétát is kell tartania-azóta nem fáj a pocija. És a laktózzal is óvatosan. Hát,de majd talán 1x. Guszta nagyon!
VálaszTörlés