DECEMBER 17. - Diós hókifli rizslisztből
Mostanság látom, hogy sokan töltve készítik a hókiflit - nem a tésztába teszik a darált diót, hanem van egy sima tészta, amit megtöltenek diós töltelékkel. Tutira úgy is nagyon finom, de mi gyerekkoromtól kezdve ezt a változatot készítjük és nagyon szeretjük! :)
Glutén-, tej- és tojásmentes is egyben!
Hozzávalók
- 200 g rizsliszt (én Kenyérvarázs rizslisztet használtam)
- 100 g darált dió
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
- vanília aroma
- 150 g Liga magarin
- forgatáshoz: porcukor
A rizslisztet elkevertem a darált dióval, porcukorral, sóval, vanília aromával, majd elmorzsoltam a margarinnal és ruganyos tésztát gyúrtam belőle.
Rizslisztes felületen átgyúrtam, majd 30 darabkára osztottam a tésztát és a kis gombócokból kifliket hengergettem.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, 175 fokos sütőben 25 percig sültek - ha több, ezáltal kisebb kifliket készítetek, akkor elég kevesebb ideig sütni.
Még melegen porcukorba forgattam őket, majd miután kihűltek, dobozba tettem őket és várják a karácsonyt. :)
4 hozzászólás
Szia, tojas sargaja nem kell a tesztaba? Nem lett egy ruganyos tesztam kimondottan. Most hulnek a kiflik a talcan, de nagyon poronyok, esnek szet a kezemben igy langyosan :/
VálaszTörlés2x is neki álltam. Szétfolyt, rattyok lettek. 😔
VálaszTörlésHát nekem is hullik szét. Az ideg megol..
TörlésSajnos az enyém is szétfolyt. Lehet, hogy sütés előtt a tésztát hűtőbe kellett volna tenni. Más receptekben legalábbis ezt írják.
VálaszTörlés