Így telt a napom - július 4.

Elég mozgalmas nap volt, ennek ellenére elég kevés képben örökítettem meg. Nem is tudom, miért... na, mindegy. Amikor majd jönnek a bulis-kaja-receptek, úgyis meglátjátok, miket készítettünk, legalább nem lövöm le előre a poént. :)
Fél nyolckor keltem, mert 8-ra mentünk a kölcsön asztalokért, székekért, amiket a bulira kapunk. Közel 30 emberre sajnos nincs elég, úgyhogy kölcsön kellett kérnünk. Végül csak az asztalokat tudtuk elhozni, a székekért este újra kellett mennünk. 
Már előre várom, hogy milyen hangulatos lesz majd a terítés meg a díszítés, mindenképpen csinálok majd képet és megmutatom. :)
Reggelire Dexi kakaós-vaníliás párnácskákat ettem, nagyon nagyon imádom.

Délelőtt Apa nekikezdett az udvar szépítésének, lenyírta a füvet, elrendezte a kis kerti padokat és a többi kertésztevékenységet, amihez ő ért, én nem, úgyhogy nem is sorolom.


Anya már nekiállt a húsokat pácolni, filézni, és mivel sehol sem tudtam érdemlegesen besegíteni a munkába, elintéztem a továbbtanulással kapcsolatos dokumentumok digitalizálását és feltöltését. A diploma oklevelemet. :) Jaj. :) Úgyhogy minden elküldve a mesterképzés felvételivel kapcsolatban, már csak izgulni kell, hogy sikerüljön.
Délelőtt még takarítottam, elpakoltam a szobámban, egy nagy dobozba elcsomagoltam 3 évemet. Az összes tananyagot...
Ebédre cukorborsó leves volt és sajttal töltött csirkemell. Bocsi a kép minőségéért, elég szutyok, de meleg volt az étel és bepárásodott a lencse. :D



Délután pedig megkezdődött az érdemi munka. Ipari gyorsasággal és mennyiséggel készült el a francia saláta és a majonézes krumpli is. Ezek azok, amik megegyeznek a két héttel ezelőtti menü egyes részeivel, de ezek nagyon finomak és kihagyhatatlanok egy kerti partiról. Nincs igazam?



Mivel már jóideje sajnos elhanyagoltam az edzéseket, erősítést, muszáj volt lenyomnom egy fenék és egy has erősítő gyakorlatsort. Nem szeretem húzni az időt, inkább csinálok egy rövid, intenzív programot, úgyhogy kb. 25 perc alatt meg is voltam.
Aztán betermeltem egy nagy szelet görögdinnyét, a nap folyamán pedig jópárszor lecsúszott egy-két kajszibarack. Ez a jó a nyárban, a főétkezések közötti időt simán ki lehet tölteni gyümölcsökkel. 
Később meglátogattam a Nagyszüleimet, besegítettem, amiben kellett, majd indultunk a kölcsön-székekért. Mikor hazaértünk, akkor pedig elkészítettem az egyik süteményt - nagyon édik lettek, majd fotózom őket :) - és Anya is összeállította a tortát, amit holnap díszítek.
A vacsora májkrémes kenyér volt és rengeteg kóstoló a rengeteg sütiből...

Tuti, hogy jó pár dolgot kihagytam a napból, mert nem volt fénykép, ami emlékeztessen... de annyi baj legyen. A korral együtt jár az emlékezet romlása is...és elvégre már diplomás vénlány vagyok.

Share:

0 hozzászólás