December 2. - Almachips

A december sok minden más fantasztikus, hangulatos tevékenységek, esti beszélgetések, séták, teázások, sütögetések és játékok mellett a filmnézés hónapja. A giccses, de imádnivaló karácsonyi filmek nézése közben pedig szívesen ropogtat valamit az ember. Az pedig nem utolsó szempont, hogy mi is az, amit ropogtatunk. Az esti filmnézés mellé adok most egy nagyon jó kis tippet, mi is legyen a mai nasi.
Az almachipset többféleképpen el lehet készíteni, de az alap mindenütt ugyanaz. Mossunk meg néhány almát, ha van kis "almabelezőnk", akkor nyomjuk ki a magházát - itt vidéken: a csumáját -, ha nincs, akkor magházkinyomás nélkül vegyünk egy uborkareszelőt és reszeljük le a kis almachipseket. Ha nem csumáztunk előre, akkor most valamilyen kis sütikiszúróval kinyomhatjuk a magos közepeket.
Meg lehet forgatni fahéjas cukorban, vagy simán fahéjat szórni rá, esetleg kis citromlével megspriccelni, ki, hogy szereti. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk az almaszeleteket és 100 fokos sütőbe tesszük. Kb. fél óráig szárítjuk, megfordítjuk őket, majd megint egy jó fél órát hagyjuk benn. 
Ha cukrot is tettünk rá, netán megforgattuk, akkor rá fog karamellizálódni, ezért majd megpuhul. Viszont ahogy kivesszük majd őket, szedjük fel a sütőpapírról, és gyönyörűen meg fognak keményedni.
Az én tippem: vagy ne tegyetek rá cukrot, vagy nagyon keveset, mert nekem túl édesnek tűnt... lehet, hogy az alma alapból is túl édes volt. A fahéjjal viszont valami isteni... :)


Jó szórakozást kívánok a ma esti filmhez:
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás