Gluténmentes túrós batyu
Nagyon régen sütöttem utoljára túrós batyut, pedig ez volt az a finomság, ami még az első próbálkozások között is valami csoda folytán jól sikerült. :)
Most is elképesztő finom lett, és frissen olyan könnyű a tésztája, mint valami álom - utána is nagyon finom, de a friss kelt tésztánál kevés jobb dolog van a világon.
Hozzávalók
- 250 g Nutri Free Mix per Pane (de szerintem bármilyen gluténmentes kenyérliszt jó)
- 1 ek. útifűmaghéj
- 4 g porélesztő
- 30 g cukor
- 1,6 dl meleg tej
- 1 tojás
- 1-2 ek. olaj
Töltelék
- 120 g túró
- 1 ek. porcukor
- 1 tojás
- 1,5 ek. rizsdara
- (+ attól függően, hogy mennyire rögös, vagy inkább szaftos túrónk van, ha száraznak bizonyul a töltelék, akkor egy kis tejfölt tehetünk bele.)
- (+ ízlés szerint mazsola)
Ha megkelt a tésztánk, akkor rizsliszttel szórt szilikonlapon kinyújtjuk, majd 6 négyzetre vágjuk és a négyzetek közepében elosztjuk a túrós tölteléket.
Megformázzuk a batyukat és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk nekik, mert nőni fognak. :) A tetejüket megkenjük tejjel elkevert tojás sárgájával, majd 175 fokos sütőben pirulásig (kb. 25 perc) sütjük őket.
Isteni finom lesz a végeredmény! :)
0 hozzászólás