Évekkel ezelőtt találtam ezt a receptet Gabriella konyhája blogján, párszor elkészítettem, de aztán valamiért kiesett a repertoárból, pedig nagyon ízlett nekünk.
Úgyhogy most, mikor maradt egy fél üveg meggyem és kicsit túlrendeltem magam rizsdarával, gondoltam, tökéletes desszert lesz! :)
Hozzávalók
- 100 g rizsliszt
- 100 g rizsdara
- 0,5 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 60 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 250 g natúr joghurt
- 70 g olvasztott vaj
- bármilyen gyümölcs
A rizslisztet, a rizsdarát, a sütőport és a sót összekevertem. Egy másik tálban felvertem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákevertem a natúr joghurtot és az olvasztott vajat, majd elegyítettem a két tál tartalmát, alaposan kikevertem és 1 órán keresztül állni hagytam - ennyi legalább kell ahhoz, hogy a rizsdara megszívja magát a folyadékkal és megpuhuljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x25 cm) öntöttem a tésztát, belepotyogtattam a meggyeket és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a sütikét.
1 hozzászólás
Kedves Dóri,
VálaszTörlésmár háromszor megsütöttem, még én sem tudom elszúrni, hibátlan a recept, köszönet érte! Végre egy szaftos süti! :)
További sok sikert a blogodhoz, nagyon klassz.
Üdv, Olga