Gluténmentes rántott camembert
Nem is a recept olyan hatalmas nagy érdekesség, hanem inkább a folyamat, hogy hogyan készül. Panírozni meg olajban kisütni szerintem mindenki tud, de hogyan előzzük meg, hogy ne folyjon szanaszét a camembert sajt sütés közben?
Hozzávalók
- 6 db camembert
- rizsliszt
- 3 tojás
- tej
- só
- gluténmentes zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A camembert sajtokat csomagolással együtt betettem a fagyasztóba - ez azért fontos lépés, hogy "kemény" sajttal tudjunk dolgozni a panírozás során. Kb. 1-1,5 órát követően kivettem őket, félbevágtam a köröket és nekiláttam a panírozásnak.
Rizsliszt, kis sóval és tejjel kikevert tojás, gluténmentes zsemlemorzsa, ismét tojás, ismét zsemlemorzsa. Mikor végeztem, ismét visszamentek a mélyhűtőbe körülbelül fél órára, utána sütöttem ki őket forró olajban.
Hasábkrumplival és áfonyalekvárral az egyik legmennyeibb lakoma! :)
0 hozzászólás