Gluténmentes cseresznyés piskóta rizslisztből
Láttátok, hogy körülbelül két hete mennyi cseresznyét szedtünk, másnap sütöttem is belőle (persze nem az egész adagból) egy piskótát.
Imádjuk a gyümölcsös piskótákat és nyáron szinte minden gyümölccsel készül nálunk. Most a cserkó volt a soros. :)
Hozzávalók
- 6 nagy tojás
- 6 ek. rizsliszt (én Kenyérvarázs rizslisztet használtam)
- 5 ek. cukor
- olyan és annyi gyümölcs, amilyet és amennyit szeretnétek - a cseresznyés piskótába érdemes cseresznyét tenni
(hahaha, de vicces vagyok megint)
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, majd a sárgáját habosítottam a cukorral. Utóbbihoz hozzáadtam a rizslisztet, alaposan eldolgoztam, majd óvatosan hozzáforgattam a felvert tojásfehérjét. (Nem, sütőport nem tettem bele.)
25x30 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd eloszlattam benne a masszát és rászórtam a megmosott, magozott cserókat.
175 fokos sütőben sütöttem - annyira nehéz mostanában megadnom, hogy mennyi ideig, a régi sütőben 20-25 percig sütöttem a piskótát, az újban 15 perc után ki kell vennem, mert sokkal "gyorsabban" süt és ha tovább sütném, kiszáradna. Úgyhogy, néha nézzetek rá a sütire (én 15 perc után picit meg is nyomkodtam a tetejét és mivel már nem süppedt be, hanem kicsit szivacsos módon visszaállt a tészta az eredeti helyére, jónak ítéltem).
5 hozzászólás
Szia!Komolyan nem kell bele sütőpor?
VálaszTörlésMièrt kellene? Piskótába sem kell ès ez az. Ha lenne benne vaj akkor kellene. Remèlem segítettem.
VálaszTörlésIsteni receptek!! 😊👍
VálaszTörlésElkészitettem és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésAz enyém épp most van a sütőben, szerintem isteni lesz!! ☺️☺️
VálaszTörlés