Gluténmentes joghurtos szedres kevert süti
Anya gyerekkorunkban nagyon sokszor készítette a "kefires" vagy "joghurtos" sütit különféle gyümölcsökkel, amit egyszerűen IMÁDTUNK!
Most ezt készítettem el gluténmentesen, szederrel. Nagyon finom lett. :)
A receptben a pohár mennyiség a joghurtos pohárra vonatkozik.
Hozzávalók
- 4 nagyobb tojás
- 2 pohár natúr joghurt
- 1 pohár cukor
- 4 pohár gluténmentes liszt (nálam 2 pohár rizsliszt és 2 pohár bármilyen gm. kenyérliszt vagy süteményliszt, akár keverhetitek is, ami meg van bontva, én mindig ezt szoktam csinálni)
- 2 tk. gluténmentes sütőpor
- 0,5 pohár olaj
- 400 g szeder
A tojásokat habosra keverjük a joghurttal és a cukorral, majd egy másik tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral. A két tál tartalmát alaposan elegyítjük robotgéppel, majd mehet bele az olaj is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, beleszórjuk az icipicit meglisztezett szedreket és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
0 hozzászólás