Gluténmentes szilvás bukta RIZSLISZTBŐL

Ha már egy ideje követitek a blogot, tudjátok, hogy szeretek rizsliszttel kísérletezgetni, mivel ez a legolcsóbb gm. liszt, örülnék neki, ha a lehető legtöbb ételt el lehetne készíteni belőle. 
Ezúttal buktával próbálkoztam, fincsi lett!! :) 

Hozzávalók
  • 300 g rizsliszt
  • 4 g porélesztő
  • 40 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 10 g útifűmaghéj
  • 300 ml meleg tej
  • 1 tojás
  • 40 g olvasztott margarin
  • süthető szilvalekvár
A rizslisztet elkevertem a porélesztővel, cukorral, sóval, útifűmaghéjjal, hozzáadtam a meleg tejet, tojást, olvasztott margarint, alaposan kidolgoztam a tésztát, letakartam, majd 50 percig kelesztettem.
A megkelt tésztát rizslisztes felületen átgyúrtam (ha ragacsosnak találjátok, akkor nyugodtan gyúrjatok még bele egy kis lisztet, de ne sokat, hogy lágy, ruganyos maradjon).
Kinyújtottam, majd 12 (megközelítőleg) négyzet alakot vágtam belőle, a négyzetek egyik végébe sütésálló lekvárt tettem, a két szélét behajtottam, majd feltekertem.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a buktákat, majd így is hagytam kb. 10 percig pihenni. Lekentem a tetejüket egy kis tejföllel, majd 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem. 

Nagyon-nagyon fincsi! :) Mivel a bukta jellegéből adódóan elég "nagy" a tészta rész, én azt javaslom, hogy még frissen (de nem forrón! :D ) egyétek meg, mert azért mégiscsak rizslisztből van, az állaga frissen a legjobb. De egy kis mikrózás tud segíteni a már nem frissensült buktákon is. :) 


Share:

0 hozzászólás