Gluténmentes vaníliás csiga
Szerintem korábban még sosem csináltam vaníliás-mazsolás csigát, de Bálint most valamiért ezt választotta: úgyhogy épp itt volt az idő. :)
Hozzávalók
- 500 g Schär Mix B
- 7 g porélesztő
- 3 ek. cukor
- 1 csipet só
- 300 ml tej
- 60 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- Töltelékhez:
- 3,5-4 dl tej
- 1 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor
- 3 ek. cukor
- mazsola
A tészta száraz hozzávalóit alaposan elegyítjük, majd hozzáadjuk a meleg tejet, a benne megolvasztott vajat, a tojásokat, és robotgép dagasztófejével alaposan kidolgozzuk. Ha már szép homogén, lefedjük és 1 órán át kelni hagyjuk.
Elkészítjük a tölteléket: a pudingport kikeverjük a cukorral, majd sűrűre főzzük a tejben. Mikor már teljesen besűrűsödött, még forrón belekeverjük a mazsolát és így hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra) és megkenjük a már kihűlt pudinggal. Feltekerjük, csigákat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat.
(További élményekért 5 perccel a sütési idő lejárta előtt kivesszük a csigákat, meglocsoljuk vaníliás cukorral kikevert forró tejjel és további 5 percig sütjük. :))
3 hozzászólás
Kedves Dori! Köszönöm szėpen ezt a jo glutėnmentes recepteket!Es a könyvet amit irtál! Azóta ebből főzök a lányomnak es mind nagyon finom!
VálaszTörlésSzia, az lenne a kérdésem, hogy szerinted ez Alfa mixxel is működik?
VálaszTörlésKöszönöm a receptet !
VálaszTörlésA mai napon megsütöttem, nagyon finom lett. Örült neki a családom.