Gluténmentes, tejmentes kakaós csiga rizsliszből

Ezer meg ezer éve nem ettünk sem kakaós, sem fahéjas csigát, így már nagyon itt volt a levegőben a dolog, hogy ideje lenne sütni.

A rizslisztes verziót készítettem, ezúttal tejmentesen!

Hozzávalók
  • 250 g rizsliszt (én Kenyérvarázs rizslisztet használtam)
  • 10 g útifűmaghéj
  • 30 g cukor
  • 1 csipet só
  • 4 g porélesztő
  • 175 ml meleg víz
  • 1 nagy tojás
  • 2-3 ek. olaj
Töltelék
  • fahéj
  • cukrozatlan kakaópor
  • cukor
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval, porélesztővel, ráöntöttem a meleg vizet, hozzáadtam a tojást, olajat, majd robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát.
Letakartam és meleg helyen 1 órán át kelesztettem.
Vékonyan megolajozott felületen kinyújtottam, megkentem olajjal, majd egyik felét cukros kakaóval, másik felét fahéjas cukorral szórtam meg. Feltekertem és csigákat szeltem belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, még így is pihentettem kb. 20 percet (fontos, hogy lehetőleg langyos helyen pihenjen, ahol nincs hőmérsékletváltozás, tehát ne nyitogassunk ajtót, ablakot).

Megkentem a tetejüket egy kis olajjal, majd betettem őket a 175 fokos sütőbe. 15 perc után kivettem, meglocsoltam őket 1-1 kiskanál forró növényi tejjel (és a forró tejben felolvasztott cukorral), majd visszatettem kb. 5 percre.

Fincsi :) 




Share:

2 hozzászólás

  1. Nagyon tetszik ez a recept, de sajnos rosszul leszek az élesztőtől. Vajon működhet sütőporral is?

    VálaszTörlés
  2. Ismèt rizsliszt. Porlik törik serceg mint a homok.

    VálaszTörlés