Gluténmentes grízes kevert

Évekkel ezelőtt találtam ezt a receptet Gabriella konyhája blogján, párszor elkészítettem, de aztán valamiért kiesett a repertoárból, pedig nagyon ízlett nekünk.
Úgyhogy most, mikor maradt egy fél üveg meggyem és kicsit túlrendeltem magam rizsdarával, gondoltam, tökéletes desszert lesz! :)

Hozzávalók
  • 100 g rizsliszt
  • 100 g rizsdara
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 60 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 250 g natúr joghurt
  • 70 g olvasztott vaj
  • bármilyen gyümölcs
A rizslisztet, a rizsdarát, a sütőport és a sót összekevertem. Egy másik tálban felvertem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákevertem a natúr joghurtot és az olvasztott vajat, majd elegyítettem a két tál tartalmát, alaposan kikevertem és 1 órán keresztül állni hagytam - ennyi legalább kell ahhoz, hogy a rizsdara megszívja magát a folyadékkal és megpuhuljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x25 cm) öntöttem a tésztát, belepotyogtattam a meggyeket és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a sütikét. 
Nagyon egyszerű és nagyon finom. :)






Share:

1 hozzászólás

  1. Kedves Dóri,
    már háromszor megsütöttem, még én sem tudom elszúrni, hibátlan a recept, köszönet érte! Végre egy szaftos süti! :)
    További sok sikert a blogodhoz, nagyon klassz.
    Üdv, Olga

    VálaszTörlés