Gluténmentes churros
Régóta szemezek ezzel az édességgel. Annyira, de annyira jól nézett ki minden egyes fotón, amit láttam, hogy mindenképpen el akartam készíteni. Ránézésre egy nagyon egyszerű édesség, sőt, a tésztája gyakorlatilag 5 perc alatt meg is van. A sütése már kacifántosabb, pláne nekem, mert még a legnagyobb nyomófejem is borzasztó kicsi volt. :D
Na, de írom is a receptet, aminek sima verziója egyébként az Apróséfről ered!
250 ml vizet feltettem forrni, majd beletettem 2 ek. olajat, 1,5 tk. cukrot és 0,5 tk sót. Mikor szépen felforrt, levettem a tűzről és belekevertem 150 g Schär mix B-t. Eleinte figyelni kell, gyorsan keverjük, hogy ne legyen csomós, de egyébként elég hamar összeáll a tészta. Innentől sem ördöngösség a dolog, habnyomóba töltjük - lehetőleg nagyobb fejűt válasszatok, mert akkor a legegyszerűbb kinyomni, én is okultam - majd forró olajba belenyomjuk, kb. 10 centinként elvágjuk. Így lesznek meg a szép kis csíkocskák. Én vártam, hogy aranybarnára süljenek, ahogy a recept írta, nos, ez nem történt meg, akármennyit vártam. De így is szépen átsültek, úgyhogy nem volt semmi gond, csak ezek kevésbé szolis egyedek lettek.
Papírtörlővel leitattam róluk az olajat, majd fahéjas cukorba forgattam őket.
Nagyon nagyon finomak! :) De ilyen pici nyomóval elég melós a dolog, ha legközelebb csinálom, megkeresem a lehető legnagyobb nyomó-fejet! :D
2 hozzászólás
Ezt ki kell próbálnom! Bemelegítés a fánkszezonra :)
VálaszTörlésJuli
Nekem is pont ez volt a fejemben, hogy kicsit korán kezdek el készülődni a farsangra, de ami finom, az finom! :)
Törlés