Lekváros levél RIZSLISZTBŐL
A rizslisztes péksütik nálunk sosem fognak kimenni a divatból, ugyanis a gluténmentes finomságokhoz képest olcsón előállíthatóak és nagyon finomak. :) A kakaós csiga és túrós batyu sikerén felbuzdulva, most ugyanazzal a tésztarecepttel lekváros leveleket sütöttem, szintén isteniek lettek. ♥
Hozzávalók
- 250 g rizsliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só (vagy egy picit több, jobban kiadja az ízeket)
- 4 g porélesztő
- 1 tojás
- 1,75 dl meleg tej
- 20 g olvasztott vaj
- Töltelék: lekvár
- Kenéshez: tojás
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és
porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban
felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével
összedolgoztam a tésztát - ekkor még egy ragacsos trutyiról van szó, akkor fog összeállni, ha az útifűmaghéj felszívja a folyadékot. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény.
8 egyforma négyzetet vágtam a kinyújtott tésztából, majd mindegyik közepére lekvárt tettem - kis vízzel megkentem a széleit, hogy ragadjon - és átlósan összetapasztottam a tésztát. A "levél" széleit összenyomkodtam, hogy ne fusson ki sütés közben a lekvár, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. A tetejüket megkentem tojással, majd 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Egyszerű, gazdaságos, gluténmentes és nagyon finom! :)
0 hozzászólás