Kefires gyümölcsös

Szerintem nyárra ez az egyik legjobb sütemény. Elképesztő egyszerűen elkészül és tökéletesen variálható annak megfelelően, hogy éppen milyen gyümölcs terem a kertben. :) Eperrel, málnával, cseresznyével, meggyel, barackkal, szilvával, de még szőlővel is nagyon finom! BROLL gluténmentes süteménylisztből készítettem, próbáljátok ki, nagyon finom!
(A kefir pohara lesz a mérték.)

Hozzávalók

  • 2 nagy tojás
  • 1 pohár kefir (lehet joghurt is)
  • 0,5 pohár cukor
  • 2 pohár BROLL gluténmentes süteményliszt
  • 7 g sütőpor
  • 1/4 pohár olaj
  • igény esetén egy kis tej
  • gyümölcs
A tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Alaposan összedolgozzuk - ha nagyon sűrűnek ítéljük meg, akkor mehet hozzá egy kis tej.
Kivajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd megszórjuk picit belisztezett gyümölcsdarabokkal (így nem fog a sütemény aljára süllyedni).
170 fokon pirulásig sütjük - körülbelül 35 perc.
Vaníliafagyival is tálalhatjátok, akkor pláne mennyei! :)




Share:

1 hozzászólás