Szerintem nyárra ez az egyik legjobb sütemény. Elképesztő egyszerűen elkészül és tökéletesen variálható annak megfelelően, hogy éppen milyen gyümölcs terem a kertben. :) Eperrel, málnával, cseresznyével, meggyel, barackkal, szilvával, de még szőlővel is nagyon finom! BROLL gluténmentes süteménylisztből készítettem, próbáljátok ki, nagyon finom!
(A kefir pohara lesz a mérték.)
Hozzávalók
- 2 nagy tojás
- 1 pohár kefir (lehet joghurt is)
- 0,5 pohár cukor
- 2 pohár BROLL gluténmentes süteményliszt
- 7 g sütőpor
- 1/4 pohár olaj
- igény esetén egy kis tej
- gyümölcs
Kivajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd megszórjuk picit belisztezett gyümölcsdarabokkal (így nem fog a sütemény aljára süllyedni).
170 fokon pirulásig sütjük - körülbelül 35 perc.
Vaníliafagyival is tálalhatjátok, akkor pláne mennyei! :)
1 hozzászólás
Jól néz ki! :) Rizsliszttel kipróbálhatnám?
VálaszTörlés