Gluténmentes duplasajtos csiga
Ezer meg ezer éve tervben van, hogy sütök egy sajtos csigát, mert imádom a sajtos finomságokat. Valamiért eddig váratott magára, ma viszont már nem húzhattam tovább... jól tettem, isteni lett!
Kitaláltam, hogy "duplasajtost" csinálok azáltal, hogy a hagyományos vaj-reszelt sajt páros helyett tömlős sajt-reszelt sajt kombinációval készítem.
CSODAFINOM!
Hozzávalók
- 250 g BROLL gluténmentes kenyérliszt
- 125 g margarin
- 1 tojás
- 0,5 tk. só
- 60 g tejföl
- 80 g tömlős sajt
- 80 g reszelt trappista sajt
Rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a tömlős sajttal és rászórjuk a reszelt sajtot. Feltekerjük, majd sokkal vékonyabb tekercsekre szeljük, mint amikor csigát szoktunk készíteni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
0 hozzászólás