Fahéjas kiskiflik rizslisztből

Újabb rizslisztes péksütemény... méghozzá isteni finom! ♥ A fahéjas kelt tészták alapból hatalmas kedvenceim, az pedig, hogy icipicit karamellizáljuk a tetejét, grillázs tekercs hatást kelt, úgyhogy extrán nagyon finom! :) 

Hozzávalók
  • 250 g rizsliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 30 g cukor
  • 1 csipet só
  • 4 g porélesztő
  • 1 tojás
  • 1,75 dl meleg tej
  • 20 g olvasztott vaj
  • Töltelékhez
    • fahéj
    • cukor
    • olvasztott vaj
  • Tetejére
    • tojás
  • Locsoláshoz
    • 1 dl forró tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 50 percig kelesztettem.

Kelesztés után rizslisztes felületen átgyúrtam, kinyújtottam, a tészta felületét megkentem olvasztott vajjal és megszórtam fahéj és cukor keverékével. Hosszúszárú hárömszögeket vágtam a téglalapból, majd feltekertem őket és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a kiskifliket.
Megkentem a tetejüket tojással és 175 fokos sütőbe tettem 18 percre.
Ekkor kivettem a sütőből, meglocsoltam 1 dl forró, vaníliás cukros tejjel és visszatettem további 5 percre. A cukor rákaramellizálódott, én meg megőrültem érte.

Elképesztően finom lett. ♥



Share:

4 hozzászólás

  1. Ebböl a tésztából lehet kókuszos csigát is csinálni.Kettő tojásfehérjét felverünk 20 dkg cukorral,pici vaniliával.Ha már sűrű a kinyújtott tésztára kenem,feltekerem,szeletelem,vajas tepsiben sütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. + 10 DKG KÓKUSZ RESZELÉK KI MARADT A KRÉMBŐL. :)

      Törlés
  2. Már másodszór csináltam meg de nem nagyon akar megkelni a tészta. Kemény tömör marad.

    VálaszTörlés
  3. Nekem sem kelt meg a tészta. Egyszer meg lehet enni, különben felejtős.

    VálaszTörlés