Fahéjas kiskiflik rizslisztből
Újabb rizslisztes péksütemény... méghozzá isteni finom! ♥ A fahéjas kelt tészták alapból hatalmas kedvenceim, az pedig, hogy icipicit karamellizáljuk a tetejét, grillázs tekercs hatást kelt, úgyhogy extrán nagyon finom! :)
Hozzávalók
- 250 g rizsliszt
- 10 g útifűmaghéj
- 30 g cukor
- 1 csipet só
- 4 g porélesztő
- 1 tojás
- 1,75 dl meleg tej
- 20 g olvasztott vaj
- Töltelékhez
- fahéj
- cukor
- olvasztott vaj
- Tetejére
- tojás
- Locsoláshoz
- 1 dl forró tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizslisztes felületen átgyúrtam, kinyújtottam, a tészta felületét megkentem olvasztott vajjal és megszórtam fahéj és cukor keverékével. Hosszúszárú hárömszögeket vágtam a téglalapból, majd feltekertem őket és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a kiskifliket.
Megkentem a tetejüket tojással és 175 fokos sütőbe tettem 18 percre.
Ekkor kivettem a sütőből, meglocsoltam 1 dl forró, vaníliás cukros tejjel és visszatettem további 5 percre. A cukor rákaramellizálódott, én meg megőrültem érte.
Elképesztően finom lett. ♥
Kelesztés után rizslisztes felületen átgyúrtam, kinyújtottam, a tészta felületét megkentem olvasztott vajjal és megszórtam fahéj és cukor keverékével. Hosszúszárú hárömszögeket vágtam a téglalapból, majd feltekertem őket és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a kiskifliket.
Megkentem a tetejüket tojással és 175 fokos sütőbe tettem 18 percre.
Ekkor kivettem a sütőből, meglocsoltam 1 dl forró, vaníliás cukros tejjel és visszatettem további 5 percre. A cukor rákaramellizálódott, én meg megőrültem érte.
Elképesztően finom lett. ♥
4 hozzászólás
Ebböl a tésztából lehet kókuszos csigát is csinálni.Kettő tojásfehérjét felverünk 20 dkg cukorral,pici vaniliával.Ha már sűrű a kinyújtott tésztára kenem,feltekerem,szeletelem,vajas tepsiben sütöm.
VálaszTörlés+ 10 DKG KÓKUSZ RESZELÉK KI MARADT A KRÉMBŐL. :)
TörlésMár másodszór csináltam meg de nem nagyon akar megkelni a tészta. Kemény tömör marad.
VálaszTörlésNekem sem kelt meg a tészta. Egyszer meg lehet enni, különben felejtős.
VálaszTörlés