Gluténments kávés-karamellás piskótatekercs
Hétvégén ünnepeltük Nagymamám névnapját - nálunk már csak ilyen ünneplős ez az augusztus, és még mindig nincs vége. :)
Ismét az ünnepelt ízlését igyekeztem figyelembe venni, így a kávé és a karamell volt az, amit tovább kellett gondolnom.
Mivel ezúttal nem szülinapi buli volt, így gondoltam, nem sütök tortát, ezért döntöttem a piskótatekercs mellett, hiszen az ugyanannyira finom, viszont mégsem torta. Tortázunk még mi augusztus végén! :D
Hozzávalók
- 5 tojás
- 3 ek. rizsliszt
- 2 ek. Mester család süteményliszt
- 4 ek. cukor
- 8 g sütőpor
- 1 csapott ek. Nescafé
Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Utána egy vizes sütőpapírra tesszük, és még melegen feltekerjük - így nem fog törni.
Krém
- 300 ml tej
- 1 ek. cukor
- 1 cs. gluténmentes vaníliapudingpor
- 8 szem tejkaramella
- 200 ml habtejszín
A tejben felolvasztjuk a tejkaramellákat, majd megfőzzük benne a cukorral kikevert pudingot. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és robotgéppel hozzádolgozzuk a pudinghoz.
A kihűlt piskótatekercset megkenjük a krémmel, feltekerjük, kívülről is bevonjuk. Én kis apróra morzsolt tejkaramellával és tortadarával díszítettem, de ez már tényleg csak ízlés kérdése. :)
0 hozzászólás