Nagyon szeretjük a lasagnet, ám amióta gluténérzékeny vagyok, már nem kész tésztából készítjük. Bár létezik gluténmentes lasagne tészta, elképesztő drága, házilag pedig percek alatt készíthetünk legalább annyira finom változatot.
Hozzávalók
- 250 g Schär Farina liszt
- 70 g rizsliszt
- 4 tojás
- só
Raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 700 g darált pulykacomb
- só
- oregánó
- bazsalikom
- 500 ml sűrített paradicsom
- ketchup ízlés szerint
Sajtmártáshoz
- 2 púpos ek. gluténmentes lisztkeverék
- kevés vaj
- 500 ml tej
- só
- bors
- 150-200 g trappista sajt
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és akkora téglalapokat vágunk belőle, amekkora jénaiban sütjük a lasagnet.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Mikor elkezd fehéredni a hús, sózzuk, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, majd hagyjuk főni. Ráöntjük a paradicsomot, ízlés szerint kevés ketchupot és összefőzzük.
A sajtmártáshoz kevés vajon megfuttatjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük és még melegen belereszeljük a sajtot.
Ha mindent előkészítettünk, jöhet a rétegezés. Mi egy jó nagy tál jénaiban szoktuk készíteni, a tál aljára teszünk egy kicsit a paradicsomos szószból, jöhet egy réteg tészta, sajtmártás, majd ismét a paradicsomos szósz. Így rétegezzük, míg vannak hozzávalóink, majd a tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal.
175 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje.
Nagyon finom ♥
1 hozzászólás
Szia! A Schär Farina liszt helyett milyen lisztet használhatnék? Mi főként Mester családos termékeket használunk, azok között lehet olyan, amivel ez helyettesíthető?
VálaszTörlésNagyon köszönöm a választ!
Sára