Gluténmentes lasagne házi tésztával

Nagyon szeretjük a lasagnet, ám amióta gluténérzékeny vagyok, már nem kész tésztából készítjük. Bár létezik gluténmentes lasagne tészta, elképesztő drága, házilag pedig percek alatt készíthetünk legalább annyira finom változatot.


Hozzávalók
  • 250 g Schär Farina liszt
  • 70 g rizsliszt
  • 4 tojás
Raguhoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 700 g darált pulykacomb
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 500 ml sűrített paradicsom
  • ketchup ízlés szerint
Sajtmártáshoz
  • 2 púpos ek. gluténmentes lisztkeverék
  • kevés vaj
  • 500 ml tej
  • bors
  • 150-200 g trappista sajt
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és akkora téglalapokat vágunk belőle, amekkora jénaiban sütjük a lasagnet.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Mikor elkezd fehéredni a hús, sózzuk, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, majd hagyjuk főni. Ráöntjük a paradicsomot, ízlés szerint kevés ketchupot és összefőzzük.
A sajtmártáshoz kevés vajon megfuttatjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük és még melegen belereszeljük a sajtot. 

Ha mindent előkészítettünk, jöhet a rétegezés. Mi egy jó nagy tál jénaiban szoktuk készíteni, a tál aljára teszünk egy kicsit a paradicsomos szószból, jöhet egy réteg tészta, sajtmártás, majd ismét a paradicsomos szósz. Így rétegezzük, míg vannak hozzávalóink, majd a tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal.
175 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje.
Nagyon finom ♥



Share:

1 hozzászólás

  1. Szia! A Schär Farina liszt helyett milyen lisztet használhatnék? Mi főként Mester családos termékeket használunk, azok között lehet olyan, amivel ez helyettesíthető?
    Nagyon köszönöm a választ!
    Sára

    VálaszTörlés