Gluténmentes almás croissant
Amerikában lehet kapni nyers croissant tésztát, amit csak megtöltesz, feltekersz és megsütsz. Ez tök jó olyankor, ha nem vagy profi tésztakészítésben, mégis sikerélményed van, mert azt a croit azért mégiscsak Te sütötted. Imádok amerikai vloggereket nézni, és így ősszel mindegyikük almával és fahéjjal tölti meg ezt a tésztát, úgyhogy gondoltam, én is kipróbálom. Annyi különbséggel, hogy én a croissant tésztáját is magam készítem, gluténmentesen.
Hozzávalók
- 250 g gluténmentes kenyérliszt
- 4 g porélesztő
- 1 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1 csapott ek. útifűmaghéj
- 160 ml meleg tej/víz
- 1 tojás
- 2 ek. olaj
- Belevalók
- 1 alma
- vaj
- fahéj
- cukor
- Tetejére:
- tojás
A tészta száraz összetevőit összekeverjük (liszt, élesztő, cukor, só, útifűmaghéj), majd ráöntjük a meleg tejet, olajat, beleütjük a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Kb. 50 percig keleszjük, majd rizslisztes nyújtólapon átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk - igyekezzünk a téglalap alak elérésére.
Hosszúszárú háromszögeket vágunk a téglalapból, megkenjük őket vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a háromszögek aljához 1-1 cikk almát teszünk. Feltekerjük őket, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejüket felvert tojással.
175 fokos sürőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ősz-ízű ♥
0 hozzászólás