Gluténmentes almás croissant

Amerikában lehet kapni nyers croissant tésztát, amit csak megtöltesz, feltekersz és megsütsz. Ez tök jó olyankor, ha nem vagy profi tésztakészítésben, mégis sikerélményed van, mert azt a croit azért mégiscsak Te sütötted. Imádok amerikai vloggereket nézni, és így ősszel mindegyikük almával és fahéjjal tölti meg ezt a tésztát, úgyhogy gondoltam, én is kipróbálom. Annyi különbséggel, hogy én a croissant tésztáját is magam készítem, gluténmentesen.

Hozzávalók
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 4 g porélesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 160 ml meleg tej/víz
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj
  • Belevalók
    • 1 alma
    • vaj
    • fahéj
    • cukor
  • Tetejére:
    • tojás
A tészta száraz összetevőit összekeverjük (liszt, élesztő, cukor, só, útifűmaghéj), majd ráöntjük a meleg tejet, olajat, beleütjük a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Kb. 50 percig keleszjük, majd rizslisztes nyújtólapon átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk - igyekezzünk a téglalap alak elérésére. 
Hosszúszárú háromszögeket vágunk a téglalapból, megkenjük őket vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a háromszögek aljához 1-1 cikk almát teszünk. Feltekerjük őket, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejüket felvert tojással.
175 fokos sürőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ősz-ízű ♥




Share:

0 hozzászólás