Sós karamellás körtés galette glutén- és tejmentesen
Rengeteg körténk volt itthon, így ideje volt valamit kezdeni a csapattal. Mivel imádom a karamellás édességeket, egy jelnek vettem mikor rátaláltam a fromJuci blogon ERRE a receptre.
Mindent a leírtak szerint csináltam annyi változtatással, hogy búzaliszt helyett Mester süteménylisztet használtam, kör alak helyett négyzet alakban készítettem el a pitét, valamint azonnal 1,5-szeres adagot készítettem. :)
Úgyhogy így alakult a recept:
Hozzávalók
- 300 g Mester család süteményliszt
- 75 g cukor
- 150 g Liga margarin (tejmentes)
- annyi hideg víz, amivel jól formázható, gyúrható lesz a tészta
Töltelék
- 5 körte
- 60 g cukor
- 1 ek. Mester család süteményliszt
- 3 tk. citromlé
- fahéj ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- sós karamella
- sós, pörkölt földimogyoró
A karamellszószhoz én a régen bevált receptemet használtam, ITT megtaláljátok, annyi kivétellel, hogy ezúttal sóztam, hogy sós karamella legyen.
Tetejére
- 1 tojás
A karamellt a linken írtak szerint elkészítjük (+ só).
A tészta hozzávalóiból rugalmas gombócot gyúrunk - majd, amíg a töltelékkel dolgozunk, folpackba csomagolva, a hűtőben pihentetjük.
A körtéket kimagozzuk, cikkekre vágjuk és megszórjuk a cukorral, liszttel, fahéjjal, gyömbérrel, majd meglocsoljuk a citromlével és alaposan átkeverjük.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, majd átemeljük egy tepsibe és megkenjük vékonyan egy kis sós karamellszósszal. A tészta szélét pár centiméteren üresen hagyjuk, a közepén eloszlatjuk a fűszeres körtecikkeket. A tészta szélét felhajtjuk, a körtékre locsolunk még egy kis sós karamellát, pörkölt mogyorót szórunk rá, a tészta szélét megkenjük tojással és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
ISTENI FINOM! Én tálalásnál még minden szeletet nyakon öntöttem a sós karamellával... belefulladtunk, fantasztikus volt!
0 hozzászólás