Gluténmentes, tejmentes karamellszósz

Igen, Pinterest-Matyi visszatér. Annyi guszta képen látom, hogy a süteményekre karamellaöntetet csurgatnak, hogy a hideg fagylalton csurog le a gőzölgő karamellszósz, a karamellaöntet egyszerűen mindent feldob. Nem csak ízre, hanem látványra is.
Ja,  és nem utolsósorban odavagyok a McDonald"s karamellás fagyijáért, és pontosan olyan öntetet szerettem volna csinálni, úgyhogy csináltam. A eredeti recept Gordon Ramsay-től ered és a következőképpen alakul:
125 g cukrot 2 ek. vízzel elkeverek és a tűzhelyen összeolvasztom. Nem nyúlok hozzá egészen addig, míg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Kevergetem, majd mikor kellő színt kap, lehúzom a tűzről beleöntök 75 ml kókuszkrémet és 25 g Liga margarint, elkeverem, majd visszateszem a tűzre és addig kevergetem lassú tűzön, amíg szép sima nem lesz az egész.
Ha kész, befőttes üvegbe tesszük - hűtőben lehet tárolni.
Nagyon-nagyon-nagyon finom! És a kókuszkrém miatt a pici kókuszos beütés határozottan jót tesz neki... 


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás