Gluténmentes meggyes foltos piskóta

Apa szedett egy jó adag meggyet, és úgy elvoltunk most a málnával, hogy szerencsétlen meggyel senki nem foglalkozott. Anya ma észbe kapott, hogy kell valamit kezdeni a meggyel, mielőtt megpunnyad. Így gyorsan készített egy piskótát, aminek le is írom a receptjét, mert nem csak a foltjában lett más, hanem arányaiban is, most nem akarta annyira könnyűre.
6 tojásból készítette, a tojássárgájákat felverte 5 ek. cukorral, 6 ek. rizslisztet, 2 ek. kukoricakeményítőt és 1 cs. sütőport elkevert és a cukros tojássárgájához adta, majd még kb. 2 ek. vizet (nagy tojások voltak, ha kisebbek, lehet, hogy valamivel több vizet igényel a tészta).
Felverte a tojásfehérjét is, majd mikor már keményedett, 1 ek. cukrot hozzáadott és robotgéppel tovább keverte, míg teljesen megkeményedett.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatta a másik masszába, addig keverte, míg homogén nem lett, majd kivette a felét, és kis kakaóval megszínezte. 
Egy tepsit kibélelt sütőpapírral, majd felváltva a kakaós és a sima piskótát belekanalazta - egy méretes kanállal. Utána kicsit villával "megcirógatta", hogy ne legyenek annyira élesek a határok. A meggyet meghempergette egy kis porcukorban, hogy ne süllyedjen le, rászórta a tésztára, majd 175 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütötte.
Nagyon finom. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás