Cukkini chips

Mivel mostanában elég málnánk és meggyünk van, a kevert sütik és gyümölcsös piskóták szezonjukat élik.
Néha az ember már úgy érzi, elég az édességből (így van ez advent idején is). Most is valami sósra vágytam, de nem volt kedvem sütögetni, így ismét a Pinterest-et hívtam segítségül.
Chipset szerettem volna, de nem hagyományosat... nem krumplit. Kijött a találat: cikkini chips. (az eredeti receptet ITT megtaláljátok.) Mekkora ötlet, pont van is a hűtőben!
Először is előmelegítettem a sütőt 190 fokra, majd fogtam egy közepes méretű cukkinit, alaposan megmostam, majd kicsit vastagabbra állítottam az uborka szeletelőt és vékony körlapokra szeleteltem az egész cukkinit.
Előkészítettem a keveréket, amiben minden szál cukkinikarikát meg szerettem volna forgatni. Később rájöttem, hogy nem is nagyon tapad meg rajtuk a cucc és sokkal macerásabb is, így inkább szórtam...de ezt majd később.
Mivel parmezán sajtom nem volt, lereszeltem egy negyed bögrényi trappistát, hozzáadtam szintén egy negyed bögrényi burgonyapelyhet (vagy gluténmentes zsemlemorzsát), fél mokkáskanál sót, egy mokkáskanál fokhagyma granulátumot és egy kevés borsot. Ezeket alaposan elkevertem, majd minden cukkiniszeletet vízbe mártottam és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam.
Na és akkor itt jön az, hogy én nem forgattam, hanem a már előre felsorakoztatott chipsekre szórtam a fűszeres keveréket.
Betettem a sütőbe és kb 25 percig sütöttem őket - érdemes figyelni, sütőfüggő, nehogy odaégjenek, mert ha nagyon vékonyak, akkor könnyen pirulnak.
Fűszeres, ropogós finomság! :)sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás