Gluténmentes cseresznyés grízes
Ezt a receptet még Gabriella konyhájában kutakodva találtam. :) Tavaly is elkészítettem, és nagyon ízlett a családnak, ezért valamelyik nap ismét megsütöttem és ezzel vártam őket haza. Ő sárgabarackkal készítette, nálunk most a cseresznye érik nagyon, így az került bele.
100 g rizslisztet elkevertem 100 g rizsdarával és egy fél csomag sütőporral. Egy másik tálban 2 tojást felvertem 50 g cukorral, egy csomag vaníliáscukorral majd beleöntöttem 25 dkg natúr joghurtot, 7 dkg olvasztott vajat és ezekkel együtt is alaposan elkevertem. Összeöntöttem a két tál tartalmát, robotgéppel elvegyítettem, majd hagytam 40 percet állni, ennyi kell a darának, hogy megszívja magát. Ez a 40 perc tökéletes arra, hogy kimenjünk cseresznyét szedni a sütihez, majd alaposan megmossuk és kimagozzuk őket. Vagyis sok, úgyhogy közben még ki is pakolhatunk a mosogatógépből.
A sütit ezúttal muffinformában készítettem el, 18 formát töltöttem meg a tésztával. A cseresznyét alaposan lecsöpögtettem és megforgatta rizslisztben, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. Lesüllyedt, nem baj.
175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem őket, majd picit meghintettem porcukorral. :)
Ismét nagyon finomak lettek! :)
4 hozzászólás
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia Dóri. A joghurtot helyettesíthetem növenyi tejjel? Ha igen,mennyi kellhet belőle? Milyen a tészta állaga?
VálaszTörlésSzia Dóri. A joghurtot helyettesíthetem növenyi tejjel? Ha igen,mennyi kellhet belőle? Milyen a tészta állaga?
VálaszTörlésSzia!
TörlésBocsánat a késői válaszért, én joghurt helyett talán kókusz- vagy rizskrémet használnék, akkor hasonló arányok lesznek szerintem. :)