Extra jegeskávé
Valamelyik reggel kitettem a blog Facebook-os oldalára egy nagyon guszta fotót, amin jégkocka-kávé, kávé-jégkocka (?) megoldással készült a jegeskávé. Sokatoknak tetszett és véleményt is kértetek az eredményről, így gondoltam, bejegyzés formájában is rögzítem a fantasztikus ötletet.
A lényeg csupán annyi, hogy lefőzünk egy adag kávét, édesítjük, majd szilikon jégkockatartóba öntjük, és mehet a fagyasztóba. (Fontos, hogy még melegen, fagyasztás előtt édesítsük, mert a hideg tejben már nagyon nehezen oldódna fel az édesítő.)
Ha megfagyott, már csak annyi a dolgunk, hogy pohárba teszünk néhány kockát és felöntjük hideg tejjel. Laktózmentes tej, növényi tej, kinek mi a jó. Értelemszerűen a kávé-kockák és a tej arányán változtatva lehet szabályozni, hogy mennyire legyen erős, illetve tejes az a bizonyos jegeskávé.
0 hozzászólás