Gluténmentes epres sütemény

Rengeteg eper termett a kertünkben idén. Ennek nagyon örültünk... meg annak is, hogy így volt lehetőségünk minél több felhasználási módot találni az epernek. :D Ezt a süteményt Anya készítette. Ő már megunta a könnyű, habos-babos sütiket, amiket Hulala-val csinál minden évben eperből és málnából, ezért most beújított egy "nehezebb" verzióval. :D
Sütött egy gluténmentes piskótát, közben pedig főzött egy csomag gluténmentes vaníliapudingot, de nem tejjel, hanem 3 dl eperszörppel főzte fel (természetesen már vízzel hígítva). Miután kihűlt az epres-vaníliás puding,  hozzáadott 15 dkg vajat, majd egy picike cukrot - ízlés szerint, kóstoljátok, mi nem szeretjük a nagyon édeset. Robotgéppel összedolgozta, majd óvatosan belekevert egy kis felaprított epret.
A kihűlt piskótát kettévágta, a krémet megfelezte, egyik felét a két piskótalap közé kente, másikat már az összeállított süti tetejére. A felső réteget vékonyra vágott eperszeletekkel lerakta és leöntötte piros tortazselével.
Szerintem nagyon csini! :)

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás