Málna krémleves

Többen jeleztétek már, hogy jó lenne, ha néha feltenném, nálunk mi az ebéd, ezzel ötletet adva a még aznapi/másnapi ebédhez. Mi nagyon szeretjük a gyümölcslevest, legyen az hagyományos módon elkészítve, vagy krémleves, vagy bármi... főleg nyáron!
Anya most málna krémlevest készített, nálunk rengeteg a málna, boldogan fogyasztjuk minden formában és minden mennyiségben. :D
Körülbelül 30 dkg málnát összeturmixolt 4 dl laktózmentes tejjel és 1 dl főzőtejszínnel (a kettő helyett lehet csupán 5 dl tej és akkor nem kell tejszín). Pici vízzel hígítjuk, majd egy csipet sóval és ízlés szerint citromlével és porcukorral ízesítjük. Alaposan átkeverjük és a még épen megmaradt málnaszemeket beletesszük, hogy legyen egy kis "levesbetét" is. :)
Annyira finoooooom!


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás