Gluténmentes kovászos uborka, avagy a sváb koviubi
Anya már évek óta így készíti a koviubit, de őszinte leszek, eddig eszembe sem jutott erről bejegyzést írni. Aztán kaptam ezzel kapcsolatban nem is egy levelet, és a homlokomra csaptam: miért nem írtam még le a blogon, hogy hogyan is készítjük mi a jó öreg kovászos uborkát gluténmentesen?
Így hát itt van a recept. A képen ezúttal Kriszta koviubijai pózolnak. :)
A befőttesüvegünk aljára egy meghámozott, felszeletelt krumplit teszünk, majd mehet rá egy kis kapor. Az ubikat hosszában bevágjuk, de nem vágjuk ketté, tehát maradjon az alján 1-2-pár cm érintetlen rész. A bevágott ubikat a befőttesüvegbe tesszük, majd már felforralt, és kihűlt (langyos) sós vizet öntünk rá. Egy liter vízhez 2,5 dkg só megy.
A tetejére szintén teszünk egy meghámozott, felszeletelt krumplit és kaprot, majd letakarjuk és 4-5 napra mehet a napra. :)
A tetejére szintén teszünk egy meghámozott, felszeletelt krumplit és kaprot, majd letakarjuk és 4-5 napra mehet a napra. :)
0 hozzászólás