Gluténmentes medvehagymás pogácsa
... vagyis nem is pogácsa, nagy újító módjára háromszög alakban szaggattam ki a tésztát.
Bálint nagypapájától kaptunk egy óriási adag medvehagymát, így neki is álltam egy óriási adag pogácsa elkészítésének. Néhány évvel ezelőtt sütöttem először medvehagymás pogit, mindannyian imádtuk, most pedig nem volt kedvem/időm bíbelődni a pogi szaggatással, hogy aztán újra összegyúrjam a tésztát (a hajtogatott tésztának nem is tesz túl jót...), úgyhogy mindenki dolgát megkönnyítettem ezzel a háromszöges megoldással.
Hozzávalók
- 500 g Schär Mix B
- 1 ek. só
- 1 csipet cukor
- 7 g porélesztő
- 250 g Liga margarin
- 1 tojás
- 190 g tejföl
- 75 ml langyos tej
- Töltelékhez:
- 110 g Liga margarin
- 180 g medvehagyma
- Tetejére:
- tojás
Elkészítés:
A langyos tejben a cukor kíséretében felfuttattam az élesztőt. A lisztet elkevertem a sóval, elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát. Letakartam és 50 percig hagytam pihenni.
A medvehagymát apróra vágtam, a margarint félig megolvasztottam, ráöntöttem a felaprított medvehagymára és alaposan átkevertem.
A megkelt tésztát rizslisztes felületen vékonyra nyújtottam, megkentem a töltelékkel, behajtottam jobbról, balról, majd ismét megkentem, ezúttal alulról, felülről hajtottam be, letakartam és 10 percet pihentettem. Kinyújtottam a tésztát és a kenegetős-hajtogatós folyamatsort még egyszer megismételtem.
Ismét letakarva pihentettem egy picit, majd kb. 2 cm vastagságúra nyújtottam a tésztát, megkentem felvert tojással és háromszögeket vágtam belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket és 175 fokos sütőben pirulásig sütöttem.
Recept forrása: schaer.com
0 hozzászólás