Gluténmentes túrós pogácsa

Anya minden héten meglep valamivel. Nem elég, hogy rengetegféle főtt ételt pakol, meg valami süteményt is mellé, mindig készül valami, amiről nem tudok, csak "valamilyen csoda folytán" bekerül az ételesdobozok közé.
Múltkor a túrós pogácsa volt a meglepetés (meg még egy adag keksz-piramis)... és mennyire örültem neki. :) Kiskoromtól kezdve imádom a túrós pogácsát, ehhez képest jóideje nem ettem.
A recept végtelenül egyszerű. Mérjük meg, mennyi túrónk van és ugyanannyi lisztet és Liga margarint tegyünk hozzá, majd kis sóval ízesítsük. Bármilyen gluténmentes lisztkeverék használható (Anya Barbara kenyér- és kelttésztát használt), de megkockáztatom, hogy a túró miatt még rizsliszttel is össze fog állni. (Érdemes előbb keverve kísérletezni.) 
Megkenjük tojással, majd 175 fokon sütjük. Nem igényel hosszú időt, néha nézzünk rá, ha szépen megpirul a teteje, akkor kész is. 
Szóval ennyi a nagy recept...és az eredmény egy csoda. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

3 hozzászólás

  1. Nagyon fini lehet, én is megsütöm a lányomnak! :) Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Cukor nem szukseges hozza?
    vagy megszorod porcukorral a tetejet?

    VálaszTörlés