Gluténmentes cseresznyés piskóta rizslisztből

Láttátok, hogy körülbelül két hete mennyi cseresznyét szedtünk, másnap sütöttem is belőle (persze nem az egész adagból) egy piskótát.

Imádjuk a gyümölcsös piskótákat és nyáron szinte minden gyümölccsel készül nálunk. Most a cserkó volt a soros. :) 

Hozzávalók
  • 6 nagy tojás
  • 6 ek. rizsliszt (én Kenyérvarázs rizslisztet használtam)
  • 5 ek. cukor
  • olyan és annyi gyümölcs, amilyet és amennyit szeretnétek - a cseresznyés piskótába érdemes cseresznyét tenni (hahaha, de vicces vagyok megint)
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, majd a sárgáját habosítottam a cukorral. Utóbbihoz hozzáadtam a rizslisztet, alaposan eldolgoztam, majd óvatosan hozzáforgattam a felvert tojásfehérjét. (Nem, sütőport nem tettem bele.)

25x30 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd eloszlattam benne a masszát és rászórtam a megmosott, magozott cserókat.
175 fokos sütőben sütöttem - annyira nehéz mostanában megadnom, hogy mennyi ideig, a régi sütőben 20-25 percig sütöttem a piskótát, az újban 15 perc után ki kell vennem, mert sokkal "gyorsabban" süt és ha tovább sütném, kiszáradna. Úgyhogy, néha nézzetek rá a sütire (én 15 perc után picit meg is nyomkodtam a tetejét és mivel már nem süppedt be, hanem kicsit szivacsos módon visszaállt a tészta az eredeti helyére, jónak ítéltem).

Share:

1 hozzászólás