Június közepe felé hihetetlenül sok málnánk volt, sajnos hamar le is érett. Még akkor készítettem ezt a málnás piskótatekercset, ami csodafinom!
Hozzávalók
- 5 nagy tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. rizsliszt
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- szükség esetén víz
- (sütőport nem tettem bele)
Krémhez
- 250 ml növényi habtejszín
- málna (ez attól függ, mennyire szeretnétek erősen málnásra, vagy inkább tejszínesre - én körülbelül 2 bögrényi málnát tettem bele)
- porcukor ízlés szerint
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Utóbbihoz hozzáadtam a lisztet és a kakaóport (ha nagyon sűrű, mehet bele egy icipici víz), alaposan eldolgoztam, majd hozzáforgattam a felvert tojásfehérjét.
Egy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral, eloszlattam rajta a tésztát, majd 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem (sütőfüggő, figyeljétek!).
Miután megsült, egy megvizezett sütőpapírra fordítottam ki, amin sült, azt lehúztam róla és a vizes papírral együtt tekertem fel - így vártam meg, míg kihűl.
A tejszínt felvertem, hozzáadtam az összetört málnát és ízlés szerint a porcukrot.
Megkentem a piskótát a krémmel, feltekertem, majd kívülről is bevontam.
Szerettük. :)
1 hozzászólás
Köszönöm szépen arecepteket! Allig várom hogy kipróbáljam őket!
VálaszTörlés