ELŐRENDELHETŐ: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv

Hatalmas örömmel jelentjük be Nektek a BOOOK Kiadó egész csapatával, hogy nemsokára megjelenik az új könyvem Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv címmel. :)



Ha olvastátok az első könyvemet (Életem gluténmentesen - ITT kedvezményesen megrendelhető), biztosan észrevettétek, hogy abban inkább péksütemények, sütemények receptjeit gyűjtöttem össze, amiket tényleg kihívás gluténmentesen elkészíteni. 
Azonban azóta tapasztaltam, hogy nagyon sokszor a mindennapi főzés jelent problémát, hogy a korábbi kedvenc ételeinket milyen praktikákkal, milyen alternatívákkal tudjuk egyszerűen "gluténmentesíteni", úgyhogy ebben a könyvben egészen a reggelitől a vacsoráig, a házi müzliszelettől kezdve a rizslisztes káposztás pogácsán és hortobágyi húsos palacsintán át a keksztekercsig egészen konkrétan 77 receptet megtaláltok. :) Ezúttal is törekedtem rá, hogy viszonylag egyszerűen beszerezhető, a körülményekhez képest gazdaságos alapanyagok használatával készüljenek a finomabbnál finomabb ételek. Amellett, hogy minden recept GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES, találtok TEJFEHÉRJE-, CUKOR-, TOJÁSMENTES recepteket is, a kis piktogramok és a könyv végén található allergéntáblázat segítenek majd a tájékozódásban. :)
Az első oldalakon találtok egy szakmai bevezetőt, amit Szarka Dorottya dietetikus írt, szuper olvasmányos, hasznos és minden fontos információt tartalmazó összefoglaló a glutén- és laktózmentes diétát illetően!
Ezt követően a könyv felépítése az alábbiak szerint alakul: 
  • Reggelik
  • Kisétkezések
  • Levesek
  • Főételek
    • Húsos ételek
    • Vegetáriánus ételek
    • Tésztaételek
  • Kenyérfélék és péksütemények
  • Desszertek
  • 1 hetes menüterv
  • Allergéntáblázat
Hogy megkönnyítsük a mindennapi étkezést glutén- és laktózmentesen, egy teljes heti menütervet találtok a könyvben, de úgy építettük fel a fejezeteket, hogy kedvetekre állíthattok össze menüterveket ízléseteknek megfelelően. 

A könyv szerintem tökéletes lett, ez pedig egy szuper csapatnak köszönhető!
Ezúton is nagyon köszönöm a fantasztikus munkát, hogy együtt egy ilyen hasznos, gyönyörű és hiánypótló könyvet hoztunk össze! 

Művészeti vezető: Sólymos Ágnes Eszter
Grafikai tervezés: Nizák Júlia
Fotók: Kaszás Gergely
Foodstyling: Iklódi Dóra
Dietetikus: Szarka Dorottya
Szerkesztő: Illés-Zsupos Ildikó
Korrektor: Fehér Ildikó
Kiadóvezető: Széplaki Péter
Szerkesztőségvezető: Illés-Zsupos Ildikó
PR-vezető: Németh Luca Anna
A BOOOK Kiadó egész csapata, hiszen mindig, mindenben segítettek 
Valamint a csapat nélkülözhetetlen tagjai Hack Olívia és Hack Barnabás, akik a gyönyörű tálalások mellett a hangulatról is mindig gondoskodtak :)

Ha szeretnétek előrendelni a könyvet, az alábbi űrlap kitöltésével ezt most 20% kedvezménnyel tehetitek meg!
A Glulu's FreeFrom jóvoltából az első 100 leggyorsabb megrendelő gluténmentes ajándékcsomagot kap a könyv mellé, aminek tartalma:

  • 1 db Glulu Áfonyás keksz 100 g
  • 1 db Glulu Cukormentes kókuszos keksz 100 g
  • 1 db Glulu Lenmagos kréker 100 g
AZ ELŐRENDELÉS 2019. 06. 19-ÉN LEZÁRULT!
A továbbiakban is megrendelhetitek a könyvet a blogon 20% kedvezménnyel!


Share:

0 hozzászólás