Írhatnám azt is, hogy az ősz-ízű keksz. :) Ugyanis nem csupán méz van benne, hanem még sok-sok ősz-ízű finomság, sőt, ha nagyon benne vagyunk a hangulatban, akkor már egy kis karácsonyi feelinget is csempészhet a mindennapokba így november elején.
A receptet Dinnyés Ritától kaptam, picit alakítottam rajta, hihetetlenül finom lett. Puha, omlós, valami mennyei... nálunk az egész család imádta, sajnos pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók
- 210 g rizsliszt
- 8 g útifűmaghéj
- 2 g gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- fahéj ízlés szerint
- 60 g cukor
- 1 ek. méz
- 1 tojás
- 100 g margarin
- 1 marék csokicsepp
- 1 marék aprított dió
A rizslisztet elkeverjük az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fahéjjal, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a mézet és a tojást és átdolgozzuk a tésztát. Mehet bele a dió és a csoki - plusz még ki, mit szeretne - ezzel is összedolgozzuk, majd golyókat formálunk a tésztából és egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. (Ha túl ragacsos a tészta, akkor vizes kézzel dolgozzunk vele.) Lenyomogatjuk, hogy keksz formájuk legyen, majd 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
Igazi puha finomság. :)
1 hozzászólás
A kis gluténos unokámnak sütöttem már rizslisztből mézeskalácsot,de nagyon jó ötlet ez az útifűmagháj! idén fogok bele tenni.
VálaszTörlésAzt néztem az előbb,hogy mennyi cukrot raksz bele, mert a fruktózzal is csínján kell bánnunk.
Majd decemberben biztosan teszek fel fotókat a mézeskalácsaimról.