Gluténmentes vega fasírt
Még jópár hónappal ezelőtt vettünk egy csicseriborsó konzervet, amit aztán nem használtunk fel. Ott árválkodott szegény a polcon, így eldöntöttem, hogy készítek belőle valamit. A vegafasírtra esett a választásom - nem tudtam, mennyire bízzak benne, de gondoltam, ha nem sikerül, legalább adtam egy esélyt az árva csicseri konzervnek.
A félelmeim alaptalanok voltak, ugyanis nagyon finom lett a végeredmény, mindenkinek nagyon ízlett! :) Bálint nagypapája szerint: "Bármi is ez, nagyon finom" :)
Hozzávalók
- 350 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 gluténmentes zsemle
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- gluténmentes zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyem
A csicseriborsót alaposan leszűrtem, átmostam, hozzáadtam a tojásokat, a sót, a borsot, majd botmixerrel átdolgoztam. A zsemlét vízbe áztattam és hagytam, hogy megszottyosodjon.
A csicseris püréhez adtam a már kinyomkodott zsemlét, a felaprított hagymát, fokhagymát és petrezselymet, majd egy kis gluténmentes zsemlemorzsát is, mert túl lágynak ítéltem a masszát. A zsemlemorzsával is egy elég lágy, de már formázható állagot kaptam.
Kisebb darabokat választottam le belőle, összegömbölygettem és gluténmentes zsemlemorzsába forgattam őket.
Forró olajban kisütöttem és készen is lett! :)
0 hozzászólás