Palacsinta

Gyors finomság

Tegnap délután szüreteltünk A nagy munka után míg a többiek mákos/diós kalácsot majszoltak kimerültségükben, én diós és kakaós palacsintákban leltem vigaszra és életerőre.
Eddig mindig kísérleteztünk (jobban mondva Anya kísérletezett) a palacsintákkal. Volt olyan, amit csak rizslisztből készített, és volt olyan, ami csupán Mester palacsintaborból készült. Utóbbi talán finomabb, lágyabb, és tényleg palacsinta állaga, íze van, viszont hátránya, hogy a palacsintasütőben igen könnyen letapad. A rizslisztest könnyebb kisütni, nem tapad le, ezzel szemben keményebb, szárazabb. Ez is nagyon finom, de feltekeréskor könnyen törik, és nagyon hamar kiszárad.
Keresvén az arany középutat, összekevertük a két lisztet.
Így a recept eképp alakult (5 palacsintához):
10 dkg palacsintapor, 5 dkg rizsliszt, egy kis só, 2,5 dl laktózmentes tej (mi most kipróbáltuk a növényi italporos készítményt) egy mokkás kanál cukor elegyét képeztük + még hozzáadtunk annyi vizet, hogy jó állaga legyen. Kezdődhetett is a sütés! :)
Szilikonos ecsettel jól kenjétek ki a palacsintasütőt, mert könnyen tapad. Habár a növényi italporra rá van írva, hogy tapadásgátló, ezt a funkcióját nem igazán töltötte be.


És itt van egy diós, egy kakaós palacsinta. Én a kakaót egyelőre úgy csinálom, hogy porcukrot összekeverek keserű kakaóporral, mert a Nesquiket egyelőre nem merem használni. Nem tudom miért van bennem egy ilyen félsz, igaz, hogy nyomokban tejszármazékokat tartalmaz, nekem pedig a dietetikus azt mondta, hogy a nyomokban tejszármazékok nem gond, csak az, ha nyomokban glutén is van benne. Mindegy, egyelőre maradok a biztos megoldásnál, aztán majd ha visszajöhet az étrendembe a tej, akkor uccu neki Nesquik kakaópor :)


Ha gyors és finom édességre vágytok, a palacsintára mindig lehet számítani. Egészségetekre! :)


Share:

6 hozzászólás

  1. még kettő van a hűtőben, egyik a Tiéd lehet :) de csakis ebéd után! :D

    VálaszTörlés
  2. Hát erről lemaradtam... :-( most a pizzára fáj a fogam :D

    VálaszTörlés
  3. Dóri , nagyon mókás az új szó, amit alkottál: "palacsintabor".....:-)
    Köszi a receptet....
    Kriszta (fb-on már leveleztünk....( somogyi )

    VálaszTörlés
  4. Szia Dóri!Nagyon finom lett a palacsinta!Nem kísérletezgetek tovább -olyan recepttel,ez lesz a tuti palacsinta receptem!

    VálaszTörlés