Vörösboros marhapörkölt gluténmentes nokedlivel

A bulira hivatalos volt sok barát/férj, akiknek a sörön és a boron kívül legjobban a pörkölttel lehetett kedvezni. Szintén hatalmas adaggal készült, természetesen kevesebbel is ugyanolyan finom. :)

4 fej vöröshagymát felaprítunk, és kevés zsíron megpároljuk. Apróra szelünk 3-4 paradicsomot és paprikát is, majd hozzáadjuk a párolódó hagymához. 
Közel 3 kg. marhalábszárat kb. 2*2 cm-res kockákra vágunk, majd a párolódó zöldségekhez adjuk. Őrölt köménnyel, felaprított fokhagymával, sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd kuktában - fújástól számítva - 40 percig főzzük. Felöntjük 2 dl vörösborral, összefőzzük és kész is. :)

Nokedli (szintén óriási adag)
8 tojást fél kg rizsliszttel és fél kg gm. lisztkeverékkel (Barbara, Alfamix, Spar Free from...) jól kikeverük, kis sóval ízesítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy közepes sűrűségű tésztát kapjunk.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt leöblítjük és kevés olajon kipároljuk. 

Egy kislány mindig beállt a fotókra... :)
Nem vagyok egy pörkölt-matyi, sőt eddig csak a tejfölös paprikás csirkét fogyasztottam el Pörkölt-földjén, de ez kifejezetten ízlett.
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás