Gluténmentes duplasajtos csiga

Ezer meg ezer éve tervben van, hogy sütök egy sajtos csigát, mert imádom a sajtos finomságokat. Valamiért eddig váratott magára, ma viszont már nem húzhattam tovább... jól tettem, isteni lett!
Kitaláltam, hogy "duplasajtost" csinálok azáltal, hogy a hagyományos vaj-reszelt sajt páros helyett tömlős sajt-reszelt sajt kombinációval készítem.
CSODAFINOM!

Hozzávalók

  • 250 g BROLL gluténmentes kenyérliszt
  • 125 g margarin
  • 1 tojás
  • 0,5 tk. só
  • 60 g tejföl
  • 80 g tömlős sajt
  • 80 g reszelt trappista sajt
A hozzávalókból (a reszelt és a tömlős sajt kivételével) rugalmas tésztát gyúrunk, ha túl ragacsos, akkor még egy kis lisztet, ha túl száraz, törős, akkor még egy kis tejfölt adunk hozzá.
Rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a tömlős sajttal és rászórjuk a reszelt sajtot. Feltekerjük, majd sokkal vékonyabb tekercsekre szeljük, mint amikor csigát szoktunk készíteni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.



Share:

0 hozzászólás