Gluténmentes bundás virsli rizslisztből

Annyira régen ettünk bundás virslit, pedig nagyon szeretjük. Gondoltam egyet, kipróbálom, működik-e rizslisztes kelt tésztával, jelentem: működik! Nagyon finom lett, én ketchupba mártogattam ♥

Hozzávalók
  • 250 g rizsliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 5 g só
  • 1 csipet cukor
  • 4 g porélesztő
  • 175 ml meleg tej
  • 35 g olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 4 szál virsli
  • Tetejére
    • tojás 
    • magok
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés után jó állagú lesz.
Ha megkelt, rizslisztes felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és csíkokra szeljük.
A virsliket kettévágjuk és betekerjük őket a tésztacsíkokkal. 
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük tojással és megszórjuk különféle magokkal - ha csak szezámmag van otthon, az is tökéletesen jó, de akár reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni.
175 fokos sütőben aranybarnára (kb. 20-25 perc) sütjük.






Share:

1 hozzászólás

  1. Szia Dóri, szerinted növényi tejjel is meg lehet csinálni, ha igen melyikkel? Ha nem, hogyan lehetne a tejet helyettesíteni? Köszönettel : Anna :)

    VálaszTörlés