Gluténmentes sütőtökös süti

Mivel a tökös instastoryban többen szavaztatok a tökös sütire, mint a krémlevesre - pedig akkor éppen krémleves készült, nem akartam csalódást okozni. Így aztán sütöttem egy süteményt is, ami mennyei lett! Szaftos, könnyű és puha, és nem szárad ki másnapra, harmadnapra sem! 

A sütőtök egyáltalán nem érződik rajta, egy kellemes fahéjas sütemény, amit én csokoládészósszal bolondítottam meg. :) 

Hozzávalók
  • 370 g sütőtök püré
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 80 g cukor
  • 2 csipet só
  • 7 g sütőpor
  • 220 g rizsliszt
  • 1,5 kk. fahéj
Egy kisebb sütőtököt darabokra vágtam, majd 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöttem. Mikor langyosra hűlt, lehámoztam a héját és egy villával összenyomkodtam (ekkor volt 370 g). Hozzáütöttem két tojást, beleöntöttem az olajat és alaposan kikevertem. Mehetett bele a cukor, só (s, minden, mi jó - néztétek régen a Pindúr Pandúrokat? :)), a sütőporral elkevert rizsliszt és a fahéj, majd egy fakanállal alaposan eldolgoztam az egészet.
Egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, majd 175 fokos sütőbe tettem és tűpróbáig sütöttem (kb 30 perc).
Nagyon fincsi lett! :)







Share:

1 hozzászólás

  1. A fő olvasnivalóim közé tettem a blogodat,köszönet érte! Most már úgy tűnik,hogy én is érintett lettem.De az unokáim és a menyem már azok, így van mit tanulnom. Ő nagyon tájékozott lett diéta ügyben, de mindig jó mástól is tanulni.

    VálaszTörlés