Gluténmentes vaníliás csiga

Szerintem korábban még sosem csináltam vaníliás-mazsolás csigát, de Bálint most valamiért ezt választotta: úgyhogy épp itt volt az idő. :)


Hozzávalók
  • 500 g Schär Mix B
  • 7 g porélesztő
  • 3 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 300 ml tej
  • 60 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • Töltelékhez:
    • 3,5-4 dl tej
    • 1 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor
    • 3 ek. cukor
    • mazsola

A tészta száraz hozzávalóit alaposan elegyítjük, majd hozzáadjuk a meleg tejet, a benne megolvasztott vajat, a tojásokat, és robotgép dagasztófejével alaposan kidolgozzuk. Ha már szép homogén, lefedjük és 1 órán át kelni hagyjuk. 
Elkészítjük a tölteléket: a pudingport kikeverjük a cukorral, majd sűrűre főzzük a tejben. Mikor már teljesen besűrűsödött, még forrón belekeverjük a mazsolát és így hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk  (kb. 0,5 cm vastagságúra) és megkenjük a már kihűlt pudinggal. Feltekerjük, csigákat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat.
(További élményekért 5 perccel a sütési idő lejárta előtt kivesszük a csigákat, meglocsoljuk vaníliás cukorral kikevert forró tejjel és további 5 percig sütjük. :))


Share:

3 hozzászólás

  1. Kedves Dori! Köszönöm szėpen ezt a jo glutėnmentes recepteket!Es a könyvet amit irtál! Azóta ebből főzök a lányomnak es mind nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Szia, az lenne a kérdésem, hogy szerinted ez Alfa mixxel is működik?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a receptet !
    A mai napon megsütöttem, nagyon finom lett. Örült neki a családom.

    VálaszTörlés