Gluténmentes ropi

Biztosan Ti is tudjátok, hogy a gluténmentes ropik kegyetlen drágák. Pedig azért hiányzik... és biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem.
A Facebookos csoportban bukkantam Puskás Betti ropijaira, és muszáj volt nekem is elkészíteni, annyira ínycsiklandóan néztek ki.

2 tojást, 80 g tejfölt, 80 g olajat, kevés cukrot és 1 tk. sót alaposan kikeverünk robotgéppel, majd hozzáadunk 150 g gm. lisztkeveréket (nálam fele Barbara kenyér és kelttészták, fele Schär mix it) egy kk. sütőporral elkeverve.
Habnyomóba töltjük és ízlés szerint különböző vastagságú és formájú ropikat nyomunk egy zsírpapírral bélelt tepsibe.
175 fokon körülbelül 10 percig sütjük.


A simákból csináltam vékonyabbat és vastagabbat is, emellett kis pereceket is formáltam. Szerintem egész jól hasonlítanak az eredetire.
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

7 hozzászólás

  1. Szia, szeretném a kisfiamnak elkészíteni. Meg tudnád mondani meddig áll el? Előre is köszönöm.
    Üdvözlettel
    Katalin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nálam hetekig elállt, nem lett semmi baja! :)
      Dóri

      Törlés
    2. Szia! Köszönöm, akkor már gyártom is ☺

      Törlés
    3. Ezennel jelentem, hogy a gyerekeknek nagyon ízlett! Az eltarthatóság mellékes, inkább el kellett előlük dugnom ☺

      Törlés
    4. Jaj, de örülök neki! Egészségetekre! :)

      Törlés
  2. Szia!

    Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra, és erre a receptre, a kisfiam már nagyon szeretett volna kapni perecet, de eddig sose vettük meg neki, mert iszonyúan, irreálisan drága! Hála a receptednek, végre tudok neki adni, és szerintem sokkal finomabb, mint a Sch...r perec.

    VálaszTörlés